top of page

HYÖTY-projektet ordnar: Framtidens hållbara grönsaksproduktion

Vilka är styrkor och utvecklingsbehoven inom grönsaksproduktionen? Hur kunde vi utveckla produktionssystemen för grönsaker genom att främja klimatsmarthet, resiliens och mångfald? Kom med att diskutera och skapa en vision, hur vi kan befrämja grönsaksproduktionen i Finland.


Datum: 20.11.2024 klo 9.30-14.30

Plats: Yrkesakademin i Österbotten, Campus Kungsgård,  Kungsgårdsvägen 30 A 65380 Vasa, auditoriet

Distans: Möjlighet att delta via teams  (link kommer till epost efter anmälan)


Program

 

9:30 Kaffe

10:00 Inledning, Nina Sevelius, SLF, Terhi Suojala-Ahlfors och Karoliina Rimhanen, Luke

10:10 Katarina Lassheikki, Trädgårdsförbundet: Nyttan med kvalitetssystem (distans)

10:40 Grönsaksodlingens styrkor och utmaningar idag (gruppdiskussion)

11:40 Lunch

12:40 Kommentar av kvalitetschef Anssi Vuorinen, Fresh Servant Oy (på finska)

13:00 Tony och Rebecca Granholm, Granholms grönsaker: Grönsaksodling hos Granholms nu och framöver

13:20 Grönsaksodlingens framtid (gruppdiskussion)

          Kaffepaus ca kl. 14

14:30 Evenemanget avslutas

Evenemanget är öppen för alla och gratis.

Evenemanget arrangeras av HYÖTY-projektet – Mångfunktionella odlingsmetoder på grönsaksgårdar.

Deadline för anmälan på plats 12.11.2024 och på distans (teams) 18.11.2024.




bottom of page