top of page

Månadens rådgivare, Sara Niskanen

Dags för vår andra presentation av våra rådgivare. Näst ut på tur är Sara, som börjat arbeta igen efter föräldraledigheten.


Vem är du? Berätta om dig själv

Jag är Sara Niskanen, nybliven tvåbarnsmamma från Pargas. Jag är hemma från en dikogård, har studerat till agronom och bor nu på en egen liten gård i Gammelgård, Pargas, tillsammans med min man och våra två små pojkar, fem hönor, en tupp och två katter samt sommartid mina föräldrars kossor.


Vad är dina arbetsuppgifter?

Jag arbetar som växtodlings- och ekonomirådgivare och har just börjat jobba igen efter mammaledigheten. För tillfället jobbar jag endast 20 % (i huvudsak fredagar), men från och med juli planerar jag att börja jobba 50 %. Hittills har mina arbetsuppgifter främst handlat om växtodling, med bland annat odlingsplanering, stödansökningar och markkarteringar, men jag kommer även att arbeta med vissa ekonomiuppgifter i framtiden.


Vad är det bästa med ditt jobb?

Det bästa med mitt jobb är att jag kan få vara till nytta och hjälp för jordbrukarna. Jag har alltid varit intresserad av lantbruk och tycker om att arbeta med bönder. Dessutom är arbetet lärorikt och varierande med många slags arbetsuppgifter och trevliga kunder och kollegor.


Vad gör du helst på fritiden?

På fritiden (då jag inte byter blöjor) försöker jag hinna med att ta hand om och renovera gården, och dessutom sysslar jag gärna med trädgårdsodling, bakning, stickning och andra former av självhushållning.

Kommentarer


bottom of page