• FHS

Växtskyddsexamen 2021-2022

Updated: Nov 16, 2021På grund av rådande situation kan växtskyddskurser med tillhörande tent inte ordnas som fysiska utbildningstillfällen. I första hand rekommenderar vi att man utför växtskyddsexamen via nätet.


Man kan utföra examen via ProAgrias hemsida

https://www.proagria.fi/tapahtumat/sahkoinen-kasvinsuojelututkinto-13675 (tentamen kan göras på både svenska och finska).


På adressen https://tukes.fi/sv/vaxtskyddsmedel/story_html5.html hittar man material som det är värt att bekanta sig med innan tentamen. Att avlägga växtskyddsexamen elektroniskt

För att avlägga den elektroniska växtskyddsexamen börjar man med att fylla i sina uppgifter omsorgsfullt på anmälningsblanketten så att man får rätt uppgifter på examensintyget och betalningskvittot.


Efter att man har betalt examensavgiften som nätbetalning får man till sin e-post en länk till den finsk- eller svenskspråkiga tenten. Välj länken med det språk på vilket du tänker avlägga tenten. Länken är i kraft två (2) veckor efter att du anmält dig.


Man har en timme tid på sig att svara på 20 frågor

I examenssystemet har man en timme på sig att svara på 20 frågor som väljs slumpmässigt. Frågorna kan gälla växtskydd inom åkerbruk, trädgårdsproduktion och skogsbruk. Examen måste avläggas på en gång utan möjlighet till avbrott. För en godkänt avlagd examen krävs det minst 16 rätta svar. Om man inte får godkänt resultat den första gången, finns det möjlighet att förnya examen en gång. För godkänt avlagd examen får man ett intyg direkt till sin e-post.


Betala med nätbankskoder

Examen kan betalas med nätbankskoder som är i allmän användning. Priset är 50 euro (inkl. moms 24 %)


Mera info

Läs närmare anvisningar om den elektroniska examen på ProAgrias webbsidor. De svenska anvisningarna finns längst ner på sidan.

Här kommer man direkt till anmälningsblanketten


Ifall av störningar, kontakta ProAgrias kundtjänst

OBS! Om det förekommer någon störning i samband med anmälan till examen, tag kontakt via ProAgrias rikstäckande kundtjänstnummer 044 420 9000 (mån-fre kl. 8.15-16.00) eller per e-post till adressen asiakaspalvelu@proagria.fi.


Mera information:

Peter Fritzén 0400688507, peter.fritzen@fhs.fi Nora Lindroos 0405657244, nora.lindroos@fhs.fi


29 views0 comments

Recent Posts

See All