top of page

Vår PRAO-elev, Ada Dahlbacka

Vi har denna vecka en PRAO-elev vid Finska Hushållningssällskapet, Ada Dahlbacka.

Nedan kan du läsa hennes presentation:Vem är du? Berätta om dig själv


Jag heter Ada och går i 8A i Sarlinska skolan i Pargas. Jag bor tillsammans med mina båda föräldrar och tre syskon.


Varför valde du FHS som PRAO-plats?


Jag valde den här PRAO-platsen för att jag är intreserad av saker som har med jorbruk och djur att göra. Jag valde också att komma till den här PRAO-platsen för att testa ett nytt yrke men också gör något som intreserar mig.


Vad har du för framtidsplaner?


När jag har gått ut högstadiet tänker jag fortsätta till gymnasiet. Efter gymnasiet tänker jag söka vidare till en veterinärutbildning endera Helsingfors eller Uppsala.


Vad gör du helst på fritiden?


På fritiden håller jag på med gymnastik och hantverkskola. Jag har två blandraskaniner som heter Silla och Leja. Mina favoritämnen i skolan är biologi, geografi, matematik och kemi. Jag har jobbat som ledare inom Pargas 4H.Nora Lindroos, Ada Dahlbacka och direktör Bjarne Westerlund

Nora Lindroos kommer att fungera som Adas handledare och berättar att de skall under veckan bekanta sig med odlingsplanering, besöka en husdjursgård, utföra markkartering samt medverka i en skolning. Följ oss på some så får ni se vad allt vi hittar på.Comments


bottom of page