top of page

Kolkrediter i nytt poddavsnitt av BSAG


Under året som gått har BSAG producerat mycket att läsa, titta och lyssna på. Vintern är en perfekt tid för att låta sig inspireras och få nya idéer inför den kommande odlingssäsongen.


Det sista avsnittet av säsong två av podcasten Odlingsmark ger en inblick i hur försäljningen av kolkrediter från kolinlagring i jordbruksmarken kan fungera. Christina Berneheim berättar om Svensk Kolinlagrings kolkreditprogram i Sverige


Lyssna på intervjuerna i säsong 2 av podcasten Odlingsmark medan du t.ex. plogar snö eller går vintriga promenader.Passa på att kika på deras korta videor i Markvård-serien för användbara tips om vad du själv med enkla medel kan göra för att undersöka och förbättra åkermarkens skick.Om du missade BSAG:s webinarie om God markvård för goda skördar så kan du även lyssna på det via länken nedan.De har även gett ut en ogräsguide med praktiska anvisningar för kemikaliefri ogräsbekämpning.  I guiden presenteras de allmännaste ogräsen och metoderna för att reglera dem. Dessutom presenteras ogräsens mindre kända positiva effekter på markstrukturen och jordhälsan.
Comments


bottom of page