top of page

Månadens rådgivare, Peter Fritzén

Så var det dags för månadens rådgivare, på tur står Peter. Han har varit i huset sedan 2001. Peter är verkligen en mångsysslare och kunnig inom många områden.


Vem är du? Berätta om dig själv


Hej, jag är Peter, hemma från Åbo och har bott lite här o där, men idag känner jag mig nog som en Kimitobo då jag efter utförd agrolog-utbildning 1985 flyttade till Kimito för att jobba som förvaltare på Westankärr Gård.

Efter 16 år i gårdens tjänst blev det uppbrytning efter ett generationsskifte på gården och samtidigt lediganslogs tjänsten som växtodlingsrådgivare på Finska Hushållningssällskapet, varpå jag sökte och fick tjänsten och började som rådgivare hösten 2001.

Jag är en social mångsysslare och ”evighetsmaskin” som har svårt att sitta still, tycker om att lösa problem och umgås med folk.

Min familj består av två utflugna barn och en hund.

Mitt motto i jobbet har varit att ”ifrågasätta allt vad man gör” då allt går att göra på ett annat sätt och tom. bättre!


Vad är dina arbetsuppgifter?


Min huvudsyssla som växtodlingsrådgivare på FHS är väl att tackla alla situationer som kan uppkomma inom växtodlingen, såsom planeringar, stödansökningar, resultatuppföljningar, marknadsföring, värderingar och markkarteringar bara för att nämna några uppdrag som kan vara aktuella.

Förutom som rådgivare för FHS-kunder så har jag jobbat på deltid som sockerbetskonsulent för Sucros Ab sedan våren 2022, då de sökte en svenskspråkig rådgivare för sockerbetsodling.

Jobbet som sockerbetskonsulent kom mig nästan naturligt då många av mina FHS-kunder var sockerbetsodlare och jag sysslat med entreprenad på området redan i över 20 år.


Vad är det bästa med ditt jobb?


Bästa med jobbet är att ingen dag är sig lik och arbetet är mycket flexibelt, huvudsaken är att jobbet blir gjort med gott resultat och kunderna är nöjda.

Vi har ett mycket bra samarbete och bra anda i sällskapet som gör att vi kan komplettera varandra och göra arbetsdagen lättare för var och en.


Vad gör du helst på fritiden?


Jag gillar båtar och båtar tycks gilla mig, har för tillfället lite för många att hålla reda på.

En del av fritiden går nog tyvärr också åt till olika former av entreprenadarbeten inom lantbruket.

Jag gillar också motorcyklar, utlandsresor och alla former av friluftsliv. Och där tog visst fritiden slut!Comments


bottom of page